Hvorfor skal man bruge en natcreme?

Det kan være svært at forstå forskellen på dagcreme og natcreme. Og hvorfor kan man ikke bare bruge sin almindelige dagcreme til natten?

Der er stor forskel på effekten af en dagcreme og en natcreme. En dagcreme er udviklet til at beskytte huden mod bl.a. kulde, forurening, udtørring fra indeklima osv. Alt sammen faktorer som vi udsætter huden for i løbet af dagen. En natcreme derimod er udviklet til at hjælpe huden med genopbyggelse efter dagens strabadser.

Når det bliver nat lægger vi os til at sove, men vores hud vågner derimod. Hudens primære opgave om natten er, at genopbygge sig selv. Derfor indeholder en natcreme meget mere næring, da cellefornyelsen er på sit højeste om natten. I Nilens Jords Night Cream Anti-Age har vi anvendt rødalgeekstrakt, som forbedrer elasticiteten og vitaliteten i huden.

For at give huden de bedste betingelser for at restituerer, skal den have så meget næring som muligt. Derfor indeholder vores Night Cream Anti-Age også Antioxidanten Provitamin B5 og Vitamin E for beskyttelse og pleje. Om natten skal huden ikke beskyttes mod ydre påvirkninger, og det er derfor muligt, at bruge nogle ingredienser som er mere aktive, end ingredienserne i en dagcreme. Om dagen har huden i stedet brug for beskyttelse.

Det handler altså om at hjælpe huden med at forberede sig i løbet af natten, så den er mættet, næret og flot til dagen efter.