Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller kommentarer.

Forekommer der nikkel i jeres mascara?

Når man laver en sort mascara er der primært to farvestoffer man bruger, enten jern oxid eller carbon black. Vi har valgt at ikke bruge carbon black, fordi den plejer at være i nano-form, hvilket vi gerne vil undgå.
Jern oxid (CI 77499) vil altid indeholde sporemner af nikkel, men koncentrationen kan variere meget alt efter hvor og hvordan den er fremstillet. Det er ulovligt i EU at tilsætte fri nikkel - men det er ikke muligt at fremstille en sort mascara, der hverken indeholder nano eller spor af nikkel.

Vi har flere Allergy Certified godkendte mascara i vores sortiment. Et af de hårdeste kriterier AllergyCertified har, er netop nikkelindholdet. De har en meget stram grænse for hvor meget nikkel, der må forekomme i et produkt. Nikkelindholdet i vores certificerede mascaraer er så tilpas lavt, at der er minimal risiko for, at få en allergisk reaktion, selv hos personer der allerede har nikkelallergi. Det vil sige at det forekommer i en koncentration hvor der ikke er dokumenteret en allergisk reaktion. Uden dette minimale nikkelindehold, ville vi ikke have fået vores mascaraer certificerede. 

Jeg har allergi, kan jeg bruge jeres produkter?

Vi på Nilens Jord får ofte positive tilbagemeldinger fra glade kunder med allergier såsom parfume allergi og nikkelallergi som tåler vores produkter - men vi må understrege: vi kan ikke garantere, at alle de ingredienser vi bruger tåles af dig.

Nilens Jord er make-up og hudpleje med stor fokus på ingredienserne. Vi tilsætter ikke unødvendige indholdsstoffer og alle ingredienser skal bidrage til at højne kvaliteten på vores produkter. Nilens Jord er helt uden parfume, æteriske olier, parabener og der tilsættes ligeledes ikke mistænkte hormonforstyrrende stoffer.

Hvis du har fået bekræftet allergi af en læge, kan du bede ham om at få nedskrevet de ingredienser du ikke tåler. Dette vil hjælpe når du er ude og køber vores Make-up og hudpleje, da alle ingredienser er oplyst på emballagen.

Mange som henvender sig til os, har allergi overfor sporemner der kan forekomme i farvestoffer. Farvestoffer står skrevet på vores æsker deklareret som CI efterfulgt af et femcifret nummer.

Det er meget svært, hvis ikke umuligt, at lave et make-up produkt som tåles ubetinget af alle. Til sammenligning tåler nogle mennesker ananas og andre slet ikke, til trods for at frugten er både sund og ikke tilsat smag og konservering. Vores hud er forskellig og reagerer individuelt.

Tester I på dyr?

Nilens Jord tillader ikke dyreforsøg af vores produkter og ingredienser– og via lovgivningen er dette heldigvis også blevet forbudt.

Er Nilens Jord make-up vegansk?

Nilens Jord er ikke udviklet til veganere, og har ikke til hensigt at være et vegansk make-up mærke, så der kan forekomme bivoks og/eller andre animalske ingredienser i nogle af produkterne. Alle ingredienser i sortimentet er også oplyst på emballagen, så her kan du læse meget mere. Du er velkommen til at henvende dig med et/flere specifikke produktnumre, så kan vi oplyse om det.

Indeholder Nilens Jord make-up ingredienser med animalsk oprindelse?

Ja, der kan forekomme bivoks og/eller andre animalske ingredienser i nogle af produkterne. Alle ingredienser i sortimentet er også oplyst på emballagen, så her kan du læse meget mere.

Indeholder Nilens Jord make-up MI?

Nej.