Bæredygtighed

Nilens Jord tager ansvar for at mindske påvirkningen af miljøet og værne om klodens ressourcer, og vores arbejde med bæredygtighed er under konstant udvikling. Ambitionen er dagligt at mindske påvirkningen af såvel det nære som det globale miljø. Indsatsen er fokuseret både omkring vores kosmetiske produkter såvel som vores hud- og hårpleje samt vores solserie.

LÆR MERE

Vi anvender kun ingredienser, der har et klart formål. Det betyder, at der er over 100 indholdsstoffer, som aldrig optræder i Nilens Jords produkter, selvom de er gængse i skønhedsbranchen. Dette er f.eks. parfume, essentielle olier og farvestoffer i hudpleje. Samtidig reducerer vi løbende antallet af komponenter i vores emballager og bruger genanvendelig plastik og glas. Vi tilstræber også, at alle emballager kan skilles ad og affaldsorteres, eller at emballagerne kan genbruges i refill-systemer, som f.eks. i vores hudpleje.

Nilens Jord og bæredygtighed

Nilens Jord løfter ansvaret for at mindske vores påvirkning af miljøet og at værne om klodens ressourcer, og vores arbejde med bæredygtighed er under konstant udvikling. Ambitionen er dagligt at mindske påvirkningen af såvel det nære som det globale miljø. Indsatsen er fokuseret både omkring vores kosmetiske produkter såvel som vores hudpleje- og solserie.

Mindre plastik

Et af de områder som Nilens Jord særligt stiller skarpt på, er forbruget af plastik. Vi har gennem flere år haft fokus på at nedbringe vores forbrug af emballage. På vores Skincare linje er den anvendte emballage genanvendelig, og på vores makeup linje har vi som eksempel reduceret plastikforbruget med 15% ved at udskifte emballagen på vores nyeste Mineral Foundation.

CO2 Minimering

Vi arbejder desuden kontinuerligt på at mindske vores CO2 aftryk gennem videreudvikling af processerne i hele organisationen. Således bestræber vi os på, at de fleste råvareindkøb, hvor muligt, tilvejebringes i Europa for at minimere vores CO2-aftryk fra transport.
Til produktion af vores kartonemballager anvendes træer fra de svenske skove, så transportafstanden minimeres – og dermed også mængden af CO2 udslip. Ved at anvende svensk træ bidrager Nilens Jord samtidig til, at miljøet i de udsatte regnskove ikke belastes yderligere.
For hvert træ der fældes til produktion af kartonemballager, plantes der fire nye frø, som med tiden bliver til nye, unge træer, som binder relativt mere kulstof end de gamle træer. Vores emballage leverandør har en horisont på 100 års planlægning, som skal danne grundlag for de næste 100 års produktion af papemballager.

Når vi sender varer ud af huset, anvender vi miljøvenligt kassefyld kaldet Biofyld til forsendelsen. Biofyld er chips produceret af planter, der hvert år bliver fornyet. Sammenlignet med syntetisk pakkechips er Biofyld fuldstændig biologisk nedbrydelige og fyldet kan anvendes flere gange. Materialet er certificeret og dette er kun muligt, fordi det bliver produceret af naturlige ingredienser. Det betyder også at Biofyld kan afskaffes både med organisk og almindeligt husaffald.

Returner din emballage i din lokale Matas

Langt størstedelen af Nilens Jords produkter sælges gennem Matas, og via deres retursystem har vores kunder mulighed for at returnere den tomme emballage til genanvendelse.

Nilens Jord er parfumefri

Menneskers sundhed og sikkerhed har altid været af højeste prioritet hos Nilens Jord, og vi har altid forpligtet os til at tage hensyn til hudens sundhed.
Vi udvikler udelukkende hudvenlige produkter, som alle er parfumefrie, og vi arbejder med en ”Black Liste” på adskillige ingredienser, som vi ikke ønsker at have i vores produkter – bl.a. fordi flere af disse ingredienser er mistænkte for at være hormonforstyrrende eller miljøbelastende. Således har vi f.eks. udfaset ingrediensen zinc oxide i hele vores sortiment (fra marts 2020), da ingrediensen er mistænkt for at være miljøbelastende.

Koralvenlige solprodukter

De anvendte solfiltre i Nilens Jords solprodukter er nøje udvalgt ud fra deres minimale risiko for at forårsage allergi. Vi har udviklet en solserie som indeholder nogle af de mest miljøvenlige solfiltre der er, så du trygt kan bade i havet med omsorg for både din hud og miljøet.

70% er AllergyCertified og flere opnår en A kolbe.

I gennemsnit er 70% (januar 2020) af Nilens Jords produktsortiment certificeret med det internationale allergimærke, AllergyCertified. Denne mærkning er din garanti som forbruger for, at der ikke er anvendt kendte allergener eller allergifremkaldende konserveringsmidler i produkterne. Hver enkelt ingrediens i produktet er vurderet af en toksikolog. Produkter som bærer mærkningen AllergyCertified er forbrugerens pejlemærke, hvis man ønsker at undgå unødvendig kemi og gerne vil minimere risikoen for allergiske reaktioner. AllergyCertified mærket gælder for alle medlemmer af familien, både voksne og børn.
Forbrugerrådet ”Tænk Kemi” vejleder om, hvorledes forbrugere kan undgå eller minimere anvendelsen af særlige uønskede stoffer, eksempelvis allergifremkaldende, miljøbelastende eller andre stoffer som mistænkes for at være kræftfremkaldende eller hormonforstyrrende. Den seneste opdatering af de registrerede Nilens Jord produkter viser således, at 87% (januar 2020) af de scannede produkter opnår en ”A kolbe”. Det vil sige, at produkterne ikke indeholder kendte miljøbelastende stoffer.

Hjertesager

Vi anerkender, at man som ansvarlig virksomhed har en række forpligtelser, som ikke udelukkende er begrænset til udvikling og produktion af produkter.

Vi tolererer ikke børnearbejde

Mineralet Mica er en hyppig anvendt ingrediens i makeup, og i flere lande findes der miner, hvor der anvendes børnearbejde. Børns rettigheder skal respekteres, og som en socialt ansvarlig virksomhed tolererer vi selvsagt ikke, at der anvendes børnearbejde i fremstillingen af vores produkter. Dette krav opfyldes af alle vores underleverandører og således bidrager Nilens Jord til FN´s verdensmål nr. 8 (delmål 8.7) om at udrydde børnearbejde i verden.
Hvert år bidrager Nilens Jord desuden med velgørende donationer for at fremme udsatte børn og unges livsvilkår.

Ingen dyreforsøg

I EU er det ikke tilladt at udføre dyreforsøg på kosmetiske ingredienser eller produkter, hvilket stemmer overens med Nilens Jords egne værdier.

Vi støtter kræftramte kvinder

Den frivillige forening LGFB – Look Good Feel Better – er kosmetikbranchens støtte til kvinder med kræft. På LGFB´s kurser lærer deltagerne, hvordan man ved hjælp af god hudpleje kan give huden fugt og næring, og hvordan man ved hjælp af forskellige makeup teknikker kan dække det, der skal dækkes og genskabe eller simulere det, der er mangler i form af mistet bryn og vipper. Nilens Jord støtter foreningen økonomisk og bidrager med produkter til de over 1300 toilettasker med makeup, der uddeles til kvinder med kræft hvert år.

Vi arbejder aktivt for ligestilling

En stor del af virksomhedens ansatte såvel som kunder er kvinder, og vi arbejder aktivt for at sikre et andet af FN´s verdensmål, nemlig ligestilling blandt kønnene. Ligestilling mellem kønnene er en helt basal værdi hos Nilens Jord, hvor vi altid har rekrutteret ud fra kompetence frem for køn, og dette gælder naturligvis også på alle ledelsesniveauer (FN´s verdensmål nr. 5).

Vores filosofi:

Vi skaber skønhedsritualer for alle med alle slags hud. Fra morgen til aften og fra makeup til hudpleje. Vi anvender kun ingredienser, der har et klart formål – uden mistænkte hormonforstyrrende stoffer og parfume. Vi udvikler produkter, der lever op til vores egen høje standard, så du og din hud kan føle sig fri.

Nilens Jord – Pure Nordic Rituals

Kontakt os

Fandt du ikke svaret du ledte efter? Du kan altid kontakte os med spørgsmål vedrørende produkter, reklamationer eller noget helt tredje.

SKRIV ELLER RING TIL OS
VIL DU HAVE NYHEDER & EKSKLUSIVE TILBUD?

Vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret
Marketing by
BLIV EN DEL AF NILENS JORD UNIVERSET

Get social

1