Læbestifter 

allergy certified sort webweb

Har du tænkt over, hvor meget læbestift du årligt indtager, hvis du dagligt bruger læbestift? Det anslås, at det ligger i størrelsesordenen svarende til 4 hele læbestifter. I forbindelse med udviklingen af Nilens Jords nye serie af læbestifter lå det os derfor ekstra meget på sinde at udvikle et produkt, som kan bruges af alle -og på alles læber – som et kys med din elskede… 

Da vi i forvejen arbejder mod en komplet makeup og hudplejeserie, som kan klare de skrappe kriterier AllergyCertified har sat for kosmetik, var det derfor naturligt at stile mod det umulige: At udvikle en allergicertificeret serie af læbestifter. Efter mere end 1 års anstrengelser er vi derfor meget stolte over at kunne annoncere, at vi er lykkedes med projektet, og vi er således de første og hidtil eneste på hele markedet.

Der har ligget mange overvejelser bag hver en ingrediens… for som med alle andre produkter vi udvikler, så arbejder vi ud fra et mantra om, at udover at produktet skal kunne bruges af enhver forbrugere, så ligger der et helt altoverskyggende højere mål som er, at produktet skal levere det forventede resultat – ellers vil vi hellere helt lade være. I dette tilfælde synes vi selv, vi har formået at indfri begge krav, og vi er vores egen strengeste dommer.

Alle læbestifter består i hovedtræk af 3 grundsubstanser: 
- Farvepigmenter, som giver læbestiften den ønskede farve.
- Vokse som giver læbestiften den rette hårdhed. 
- Olier som hjælper med en fin og jævn fordeling af produktet på dine læber. 

Da vi udviklede Nilens Jords nye læbestift, valgte vi nøje ingredienser, som tilgodeser alle tænkelige hensyn i alle 3 elementer: 
- Det har været vanvittigt svært at finde røde farvepigmenter, som skal kunne bruges af alle. De mest traditionelle røde farvepigmenter i læbestifter kan være baseret på ingredienser, eller indeholde sporstoffer som man kan have allergi overfor. Nilens Jord har derfor nøje udvalgt at arbejde med 5 forskellige røde farvepigmenter. 
- Der findes mange forskellige vokstyper i læbestifter, som kan være både petrokemisk-, animalsk- og plantebaserede. Vi har i alle varianter valgt en formulering baseret på plante- og bivoks. 
- De plejende olier vi anvender i serien er ligeledes alle plantebaserede og giver dig følelsen af, at læberne er bløde og velplejede.

Serien har 12 forskellige nuancer, hvoraf fire kommer i en sheer udgave. Hele serien er certificeret af AllergyCertified og indeholder beroligende jojoba olie. Læbestifterne lægger sig ultra jævnt og glat på læberne ved påførsel. Lad dig selv forkæle hver dag med en af Nilens Jords læbestifter og føl dig tryg ved at vise din kærlighed til den, du holder af… Dare to kiss. 

 

Vis læbestifter


VANDFAST MASCARA
 

allergy certified sort webweb

Øjenkontakten er ofte det allerførste indtryk du får af et andet menneske. Førstehåndsindtrykket kan mange gange vare ved meget længe. Derfor har den moderne kvinde de sidste 100 år kontinuerligt indarbejdet mascaraen som et af de vigtigste skønhedsprodukter i vores daglige makeup rutine til at fremhæve øjnene. Langt de fleste kvinder kan vist skrive under på følelsen af nærmest at være nøgen, hvis ikke man har husket mascaraen.

En anden oplevelse mange af os også har oplevet er, hvor sensitivt øjenområdet er. Det er derfor ikke kun vigtigt, at produktet leverer det ønskede resultat, men at vi også kan føle os trygge ved at anvende det. Derfor lægger vi hos Nilens Jord altid en masse arbejde i at sikre, de formuleringer vi benytter er så skånsomme som muligt for dine sarte øjenområder. Desværre har det tidligere betydet, at vi ikke har kunnet knække koden med at udvikle en skånsom mascara, som også var vandfast, uden at vi skulle gå på kompromis med ingredienserne – og det gør Nilens Jord aldrig. 

Det er derfor et stort øjeblik for os i vores FW18 kollektion at kunne præsentere en vandfast mascara, som ikke alene overholder vores strenge ingredienskrav, men hvor vi også har formået at allergicertificere den hos AllergyCertified. 

De plantebaserede voksingredienser Cadelilla og Carnauba lægger sig pænt og ensartet om hvert øjenvippestrå og tilfører det fylde og intensitet. Takket være den vandfaste formulering kan du være tryg ved, at produktet ikke drysser i løbet af dagen, ligesom den ikke løber eller smitter af ved opfugtning.

Mascarabørstens form spidser svagt i enden, så du lettere kan appli-kere mascaraen på de inderste vipper uden at berøre næseryggen eller øjenkrogen med børsten. Den tætbehårede børste, hvor hvert enkelt hår er hult giver en blød men intens produktaflejring på hvert vippehår. Resultatet er smukke fyldige og separerede vipper. 

Vis Waterproof Mascara


ANSIGTSCREMER

allergy certified sort webweb

Efteråret kommer snigende og din hud står overfor nye udfordringer. Vi har samlet en oversigt over vores ansigstcremer, så du kan finde den creme der passer til din efterårshud. Se oversigten her: 

Face Cream Anti-Age No. 460
En effektiv ansigtscreme til dagligt brug, specielt velegnet til den modne hud. Face Cream Anti-Ageholder på fugten hele dagen og indeholder beskyttende Vitamin E (antioxidant) og den aktive ingrediens Cyanidium Caldarium Extract (rødalgeekstrakt) for udglatning og forbedring af hudens spændstighed. Indeholder peptiderne Palmitoyl Tripeptide-1 og Palmitoyl Tetrapeptide-7. Optimal pleje for den modne hud. Vi anbefaler at du først anvender Serum Anti-Age og herefter Face Cream Anti-Agepå ren hud morgen og aften.

Face Cream Combination Skin No. 462
Let eksklusiv gelcreme, specielt udviklet for kombineret til fedtet hud, der hjælper med at balancere fugt og sebum i huden. Face Cream Combination Skin trænger hurtigt ind i huden og efterlader den gennemfugtet, uden at den føles fedtet. Cremen er tilsat effektive fugtgivere som Sodium PCA og hyaluronsyre samt sebum reducerende ingredienser som Niacinamide og alge ekstrakt (Sebocea®). Vi anbefaler at du først anvender Serum Combination Skin og herefter Face Cream Combination Skin på ren hud morgen og aften.

Face Cream Dry Skin No. 463
Ekstra plejende og fugtbevarende ansigtscreme til dagligt brug, der er specielt velegnet til tør hud. Face Cream Dry Skin er tilsat vigtige B-vitaminer og antioxidanter samt fugtgivende Hyaluronsyre. Indeholder desuden naturligt plejende mandel-, abrikoskerne- og macadamiaolie samt shea- og mangobutter. Indeholder peptiderne Palmitoyl Tripeptide-1 og Palmitoyl Tetrapeptide-7. Alt det bedste for optimal fugt og næring af huden. Vi anbefaler, at du først anvender Serum Dry Skin og herefter Face Cream Dry Skin på ren hud morgen og aften.

Face Cream Normal Skin No. 461
Plejende og fugtgivende ansigtscreme til dagligt brug. Face Cream Normal Skiner en eksklusiv formel med et effektivt multi vitamin kompleks med vigtige vitaminer som B, C og E, somgiver fugt og ekstra beskyttelse. Indeholder naturlige olier som mandelolie og abrikoskerneolie, der er rige på vitaminer og essentielle fedtsyrer. Indeholder peptiderne Palmitoyl Tripeptide-1 og Palmitoyl Tetrapeptide-7. Optimal pleje til en sund hud. Vi anbefaler at du først anvender Serum Normal Skin og herefter Face Cream Normal Skinpå ren hud morgen og aften.

Vores ansigtscremer i Airless emballage kan købes online 1. september 2018

Vis ansigtscremer


SERUM
 

allergy certified sort webweb

Vi har mange spændende nyheder i posen til dig i dette års efterår/vinterkollektion. Vi har helt bogstaveligt også pakket alle vores cremer ind i en pose i vores nye emballagesystem, som er bygget på en teknologi, der kaldes airless.

Grundtanken med airless er, at produktet helst skal være så lidt som muligt i kontakt med forurenende kilder, som den atmosfæriske luft eller fingrene på forbrugeren, som tager produktet ud af en traditionel krukke. På den måde sikrer man bedst, at produktet forbliver friskt i hele dets levetid, selvom man anvender meget små mængder konserveringsstoffer, hvilket i sig selv er et mantra for Nilens Jord.

Airless systemet fungerer rent praktisk således, at inde i glasbehold-eren sænkes først en lufttom pose. I denne pose fyldes efterfølgende cremen, som tilsluttes en pumpe som forsegler systemet. Dette sy-stem vinder indpas i flere industrier ud over skønhedsindustrien, hvor varens friskhed er af afgørende betydning. Således ser man det også anvendt flere og flere steder i fødevareindustrien, da det betyder, at produktet først kommer i berøring med andre elementer efter produktionen, når det er pumpet ud i forbindelse med anvendelsen.

En anden meget væsentlig fordel for dig, som anvender produktet er, at der ikke er noget produktspild, da posen bliver tømt fuldstændig. Du skal derfor ikke skal ærgre dig over overskydende produkt i beholderen, som ikke kan pumpes ud, hvilket traditionelle pumpesystemer kan have udfordringer med. Derudover er emballagen 100% genanvendelig, og det er nemt at sortere plast fra glas, da den lufttætte pose er fastgjort til pumpen. Du skal således blot afmontere pumpen og posen følger automatisk med op af glasbeholderen.

Vi håber du bliver glad for vores nye emballage, som også er opdateret med vores nye designformat. Herunder kan du læse mere om vores nye serie af sera: 

Anti-Age Serum:
Plejende og genopbyggende Anti-age Serum, som aktivt tilfører fugt og fasthed til huden. Rødalgeekstrakt hjælper hudens elasticitet og tilfører anti-age effekt. Påfør serum inden øjen- og ansigtscremer for at optimere effekten af disse. Kan med fordel bruges morgen og aften sammen med Nilens Jord Anti-age Face Cream. 
Kan købes online 1. september 2018

Dry Skin Serum:
Plejende og beskyttende Serum, der med fugtgivende Hyaluronsyre er perfekt til tør hud. Indeholder blødgørende Sheabutter og beskyttende antioxidanter. Påfør serum inden øjen- og ansigtscreme for at optimere effekten af disse. Kan med fordel bruges morgen og aften sammen med Nilens Jord Dry Skin Face Cream.
Kan købes online 1. september 2018

Combination Skin Serum:
Fugtgivende og reparerende Combination Skin Serum, som aktivt tilfører fugt og virker beroligende på huden. Indeholder sebum reducerende Sebocea og beskyttende antioxidanter. Påfør serum inden øjen- og ansigtscremer for at optimere effekten af disse. Kan med fordel bruges morgen og aften med Nilens Jord Combination Skin Face Cream.
Kan købes online 1. september 2018

Normal Skin Serum:
Vores Normal Skin Serum kommer ligeledes i den nye airless emballage. Indeholdet er det samme som den nuværende: Eksklusivt serum med multi aktive virkestoffer fra vitaminer og mineraler, som effektivt optimerer effekten af den daglige ansigtscreme og bevarer en sund og balanceret tilstand i huden. Eksklusiv formel med naturlig hyaluronsyre, som binder fugten til hudens celler og har en effektiv fugtighedsbevarende effekt. Kan med fordel bruges morgen og aften med Nilens Jord Normal Skin Face Cream.
Kan købes online i ny emballage 1. september 2018

Vis serum

Kvinden bag produkterne

Berit Jacobsson har gennem de sidste 30 år været drivkraften bag Nilens Jords produktudvikling af makeup og hudpleje. Vi har stillet Berit nogle spørgsmål omkring rejsen fra at være en lille serie med nogle få produkter til i dag, hvor mærket har vokset sig til et fuldvoksent skønhedsmærke.

Om Berit:
Berit er 54 år og gift med Lars, som i 1982 grundlagde Nilens Jord. Sammen har de 4 voksne børn på henholdsvis 20, 22, 25 og 27 år. De sidste mange år har de boet sammen i Farum lidt udenfor København. Berit og Lars arbejder sammen i Nilens Jord, og det har de gjort de sidste 30 år. Berit har altid arbejdet med udvikling af produkter. Særlig ingredienser i makeup og hudpleje har hendes store interesse.

Hvornår og hvorfor besluttede I at tage parfume, parabener og æteriske olier ud af produkterne?
I 1980’erne duftede alt af noget. Jeg har som sådan ikke noget imod dufte, men jeg kan godt blive ør i hovedet, når alt dufter af noget forskelligt. Parfume tilfører ikke et makeupprodukt kvalitet, men bliver derimod oftest tilføjet som et konserveringsmiddel. Derfor vidste vi, at vi i vores formuleringer kunne fjerne parfumen uden at forringe produkterne, ja faktisk nærmest det modsatte. Da først den beslutning var truffet, så faldt det ret naturligt efterfølgende om også at fjerne de æteriske olier, som nogle gange bliver kaldt naturlig parfume. De er nemlig mindst lige så allergifremkaldende som de syntetiske.

Kan du forklare forskellen imellem økologiske produkter og Nilens Jord produkter?
Ja, forestil dig en vinbonde. Han får en ny og lidt forskellig vin ud af de samme planter hvert år. Sådan er det med naturlige ingredienser, de er svære at styre og er heller ikke altid allergivenlige. De fleste ingredienser, som er fremstillet i et laboratorie, altså kemisk, er en efterligning af de naturlige ingredienser. Fordelen ved en laboratoriefremstillet ingrediens er, at man præcist kontrollerer alle molekyler. Vi har masser af naturlige ingredienser i vores produkter, men står vi med et valg mellem en potentielt allergen økologisk ingrediens eller en sikker laboratoriefremstillet, vil vi altid vægte sikkerheden højst. Derfor er vi ikke et økologisk men derimod et hudvenligt brand.

Hvilke ansvar føler du Nilens Jord har overfor forbrugeren?
Det vigtigste for mig er, at forbrugeren føler sig tryg, og derfor arbejder vi konstant med kvalitet og ingredienser. Tag fx vores nye vandfaste mascara. Vi har arbejdet på denne formulering i 10 år. Vi har længe vidst, at der var et stort ønske for vores kunder med en vandfast formulering, men enten kunne vi ikke lave en uden skadelige stoffer, eller også kunne vi ikke lave en mascara, der leverede et tilfredsstillende resultat. I sådan en situation er valget helt klart hos os, vi sender ikke noget på markedet, som ikke lever op til vores standard. Nilens Jord har nu 112 certificerede produkter hos AllergyCertfied

Nilens Jord har over 60 certificerede produkter fra AllergyCertfied. Kan du fortælle lidt om beslutningen om at certificere makeup og hudpleje?
Jeg har altid arbejdet med ingredienser og siden alle vores produkter er hudvenlige, så var det et helt naturligt skridt at gå videre med en certificering. På daværende tidspunkt var AllergyCertified det eneste certificerings-program, som også certificerede makeup, så derfor var de det oplagte valg.

I dette efterår lancerer Nilens Jord verdens første allergicertificerede læbestift. Hvorfor er I de første der har kunnet dette?
Jeg er overbevist om vores mange års erfaring og mine dygtige kollegaer vedholdenhed og ikke mindst, at vi alle brænder for, at det skulle lykkes, har været drivkraften.

Hele Nilens Jord hudplejeserie bliver nu relanceret i en ny emballage I kalder Airless hvad kan du fortælle om den?
Vores nye airless emballage minimerer udviklingen af bakterier i produkter. Vi anvender en luft- og lystæt emballage, der kombineret med et pumpe-system betyder, at du ikke kommer i berøring med produktet. Vi synes det hygiejniske system er ideelt for Nilens Jord hudpleje, og vi håber alle vores trofaste kunder vil tage godt imod det.

Hvad er dit yndlingsprodukt?
Mit yndlingsprodukt er vores Mineral Powder. Den har jeg altid med i tasken, så jeg hurtigt kan opfriske min makeup i løbet af dagen.

Hvad bliver den nye trend indenfor makeup og hudpleje? 
Indenfor hudpleje tror jeg, det bliver den velplejede hud, hvor man viser overskud og forkælelse med rens og masker. Indenfor makeup tror jeg, vi kommer til at se meget mere glitter, glimmer og highlighter.